Followers

Friday, September 19, 2008

Berbuka bersama keluarga

Ari Rabu yg lepas Selangor cuti sempena Nuzul Quran. So, family aku amik kesempatan untuk berbuka bersama2 kat uma kak yong. Aku pegi uma kak yong lewat.. dengan alasan nk kemas uma (mmg btol pon).. walaupun niat aku malas nk tulun kak yong siapkan hidangan. (aku bkn pemalas sbnrnya..hikhik.. tp, mungkin di awal pagi tuh aku kua dengan kak yin, blik tengahari, dgn cuaca yg panas gile... so, penat gile. pose lew katakan..huhu)

Aku sampai jek, aku terus g dpr. Aku bkn nk tulun pon sbnrnye.. (maid dia ade 2 org + kak yin pon tulun, ramai2 menyebok kt dpr pon x elok kn? huhu), aku nk tangkap gambo dorg.

Baju merah tu Balqissh (my niece), baju ijo plak kak yati (my sis maid) n baju kaler purple tu kak yong arr.. (my luvly sis) - buat hana, itu arr balqissh ank bua aku yg dulu mase kecik2 aku slalu bw dia jln2. da besar kan? erk~ lg besau dr aku.. hahaha

Pas aku sebok2 tgkp gambo dorg (sbnrnye byk lg gambo candid, tp x cantik. dorg curi2 delete dr hp aku sbb takut aku masukkn dlm blog aku ni ha..) Sabo jer arr. Pastu aku amik gambo lauk2 plak. Lauk2 yang aku suke jek arr.. hehehe

Sayur campur. Aku x kire ape jenis sayur, sume aku balun. hehehe TU arr, dulu ms kecik2 x suke makan, ble da besau nih baru suke. erm.. da t'lambat da utk aku membesar.. hahahaha

Ketam sambal. Erk~ aku xleh makan seafud sebenarnye. Tp, oleh kerana ada lme gile x makan, sendiri mau ingat ar. Aku makan gak.

Ni antara kuih favourite aku. Kuih sagu. Kak yong lau bab2 masak kuih2 jenis agar2 ke, kuih sagu nih ke @ bubur memang malatop! yummy!!!!!!

Lepas aku da penat tangkap gambo dorg (penat ke?), aku pegi depan. Kemas depan? No..no.. never. Aku pegi.. erm.. korang tgk arr sendiri gambo kat bawah ni. Tapi, gambo aku xd. Kang korg terkejut plak tengok aku men basketball pakai baju kurung. Uhuk~

Tu ank kak yin yang bongsu, Muhd. Aiman. Si kecik pon ade hati nk men basketball. Bio lew..

Tgh syok2 aku men, kak yong panggil. Da nak berbuka rupenya. Kebiasaan family aku, kami akn dok menghadap makanan awl sblm berbuke sementara nk tunggu azan.

Ni pinggan aku. Ketam, sayur campur, coleslaw, ketam & sup tulang. Yummy. Ni baru intro jek ye. hehehe.. Well, org berbadan kecik mmg kuat makan besanye..

Pas sembahyang sume dok cam ulau sawo sambil tgk tv.. da kenyang sgt arr tuh..

Dari kiri (uda, kak yin, mak, cik biah & kak yong) Aku masih x paham ape yg cube dorg lakukan? Dorg tgk ape kt ats tuh? *blur

Yg pastinya, aku balik uma malam tu dgn perut yg kenyang sgt. Kenyang pai keesokkan hari. Poyonye aku.

1 comment:

hana robert said...

wahahaa~* masa aku tgk gambar awek baju merah tu, aku rasa2 bukan ko.. pas baca, hahaa.. Balqis rupenyer! besarrrr dah! ^^ adeh! terasa tua plak aku.. ;p