Followers

Thursday, February 5, 2009

Betul ke??

Aku nak cite 3 benda nih. Just nak share. Nk bg pendapat lg elok.

Cerita 1

Hari ahad mlm tuh aku tido depan. Living hall. Penangan cite 'ibu mertuaku". Abih cite tuh aku trs tido.

Tba2 aku terbau 1 bauan yg cukup wangi. Bkn bau Charm dr salvatore ferragamo ke @ bau The Beat dr "burberry". Wangi yg aku xtau nk gambarkan. Tanpa buka mata aku kenyit mata.. nk pastikan samada aku ni bermimpi @ realiti. Aku kenyi mata. Gulp. Nih x mimpi nih.. Aku masih x bukak mata. Masih mendiamkan diri. Kaku. Aku cuba utk lenakan tido aku balik. Baru nak terlena.. semerbak bau tuh datang blik. Gulp. Xleh jadi nih. Ape aku nk buat? Aku bace ayat kursi dgn 7 nafas, surah 3 kul.. cuba berlagak tenang (masih x bukak mata lg nih.. huhuhu).. Da xd. Fuh! Lega. Baru nak tido lena balik bau tuh dtg lg. Aku tanpa berfikir panjang terus melompat dr sofa dgn niat berlari ke bilik mak aku. Dgn mata yg TERTUTUP. Act, aku takot & x sggp lau aku ternampak benda yg x ptt kau nampak jek. In other word is.. aku nih pengecut. hakhak.. Pai tengah uma baru aku bukak mata. Pai bilik mak aku ketuk pintu kuat2. Panggil mak byk kali. Mak kuar dgn muka terpinga2.. Aku terus ajk mak tido dgn aku kt dlm bilik... bkn di sofa. Mak x ckp byk ikot jek aku.. Aku tgk jam kol 4.19am... Erk! Mmg awl pagi gile.

Pas aku tdo dlm bilik dgn mak.. aku trs lena pai ke pagi tuh. Bangun dan pegi keje cam besa. Tp, pai skang aku masih x tau dr mne bau tuh dtg. Ramai yg ckp dgn aku lau bau wangi mgkn dr bnda yg elok. Iye. Mungkin ada kebenarannya juga. Tp, aku yg pengecut nih masih x sanggup menghadapi bnda2 catu. Akibat dr peristiwa itu aku telah wat 'ARAHAN' kt mak aku. Dia kne tido dgn aku pai aku kawin nnt. hikhik.. Ade skali tuh mak xnk. Aku x kesah. Aku x takot. Ble mak n abah masuk tdo, aku tdo skali dgn dorg. Senang cite. Bkn aku x besa wat catu. Dorg pon da sedia maklum da. hahahahaha.. sengal tol. Yg pasti, aku masih xle nk gambarkan pada korang sume kewangian bau itu. Mmg wangi giler arr.. Allah Maha Kuasa. Allahuakbar..

Cerita 2

Pagi td, bangun dr tido.. Mak tanye aku. Dengar x bunyi burung hantu mlm td. Aku ckp x. Sejak mak tdo dgn org.. org mmg tido lena. hehehe. Burung tuh bunyi BERSAHUTAN ke mak? Mak diam hanya angguk pala. ORANG CAKAPKAN LAU BURUNG HANTU BUNYI BERSAHUTAN PASTU CAM SEDIH JEK.. ADE ORANG AKN MENINGGAL DALAM KAMPUNG TUH. Betul ke ek? Tapi, sebelum nih, masa tuh Molok & ank buah aku (apis) lepak2 kat uma aku. Mlm tuh mase kami dok men ps2 kami dgr bunyi burung tuh. Bersahutan.. cam sedeh jek. Molok tego. Eh! ade org nk meninggal ke nih? Aku pelik. Cane dia tau. Pastu Molok terangkan pasal bunyi burung tuh. Aku da cuak da. lol~ aku nih kan pengecut. (dulu aku x pengecut tp selepas beberapa peristiwa berlaku kt aku.. aku telah jd seorg pengecut. umor pjg aku cite ye..) Hurm 2-3 ari pastu ade orgmeninggal. Area kg. melayu. Ayah kepada cik hashim. Jiran aku. Tp, skang ni zaman urban.. serba canggih. Pendapat korg leh ke kite caya bnda2 nih? Tahyul kan?


Cerita 3

Kan aku ade bgtau korg itu hari. Aku accident. Langgar bontot keta org kan? Depan sek SEGAR. Sebenarnya sebelom aku accident, 2-3 ari sebelum tuh keta depan aku accident. Keta yg btol2 depan aku. Skali kat Rawang & lg skali kt MRR2 Bt Caves.
Pagi tadi jln jem sgt kat Rawang. Aku dah tensi. Terpaksa bersabar jek sbb aku da xle nk patah balik ikot hiway. So, nk xnk hadap jek arr. Tba2 jek keta yg kt depan aku depan aku accident langgar bontot keta depan dia. Erk~ pesal plak nih. da lah mmg jem.. dorg wat jem lg. Persoalannya skang nih.. Aku teringat cite sblm aku accident itu ari. Aku tempuh 2x yg keta depan aku melanggar keta depan dia. So, adakah aku kan accident lg? Aku pon xtau nape aku leh pikir benda bodo cani tah.. haiiihh.. Mungkin aku byk pikir kot. ye ke? tah arr.. S.E.N.G.A.L.I.S.M... TOL

2 comments:

hana robert said...

Icahhh~~* hehehh.. tanak komen pasal entry ko nih.. kang tak pasal2 aku seram plak..

tp nak komen pasal page ko~!! waaahhh~~* me likey~!! berseri2 you.. xdo laa g0lap jek mata ku inih.. hihiii..

XoLoVeQuoTeXo said...

aler~ hana.. komen arr.. npe xd komen lgsg. sume xnk komen. sob..sob.. x sian aku ke? pekah~