Followers

Monday, August 22, 2011

Ramadhan of 2011

Salam Ramadhan yg ke-22

Aku nk share gambo Iman d latest. Ops! Bkn gambo Iman.. But a parts of Iman.. Hehe. Dia kne sakt kuku kaki, tgn n mulut.

Berpuasa thn ke-30 sbgi Muslimah, anak, umat Islam. Berpuasa thn ke-2 sbg isteri. Berpuasa 1thn> sbgi seorg ibu cukup mematangkan aku.

Allahuakbar.. Ternyata aku bkn org2 yg terkecuali dr diberi dugaan. Tp, syukur, Allah msh m'beri aku peluang utk merasa nikmat dunia, m'jd ibu, m'jd isteri, masih bernafas, sihat n mampu utk b'puasa pd kali ini. Thx Allah.

Di samping bebanan tugas di ofis yg x penah surut aku tabahkan ati. Awal puasa, keta kelisa yg suda b'khidmat kpdku slma 6thn, meminta utk aku ganti driveshaft kiri. Aku redha memandangkn aku guna ia stp ari b'sama ank aku.

Las wik plak, power steering m'jerit minta diganti jg. Hehe.. Duit bonus aku mmg sudeh tertulis utk workshop tu nmpknya. Xplah.. Nt raya ley dpt wit raya.. Ganti ar wit bonus. Kihkih

Dan arini, aku dikejutkn plak bhwa Iman kne skt kuku kaki, tgn n mulot. Ms dpt kol dr Educare, aku trs merenung file2 yg b'lmbk ats meja. Ms tu gak aku nyesal x bljr btol2 dlu. Lau x aku ley jd N44 @ N54 now.. Ley men arah2 org je wat kj. Hehe.. Bole ke gitu?

Melyn Iman time dia x sihat spt yg sudeh ku jangkakan. Dia asik merengek mnt didokong. Ble da dokong still rengek. Sume serba x kne. Ms ni aku terpikir if en suami ade
pasti bahu aku x seberat ini kan? :(

If en suami ade di KL pasti dia akn tlg b'gilir cuti keje utk jg Iman kan?
If en suami ade di KL pasti annual leave aku byk lg kan?
If en suamu ade di KL pasti aku x sessh ati spt skang kan?

Tp, aku percaya tiap ape yg b'laku pasti ade hikmah. Allah knows better. Dan aku rse sggh istimewa krn aku sedar bkn sume perempuan, ibu2 mampu buat spt aku. (Pujuk diri sndri). G bli brg dpr sndri, g clinic sndri if iman @ diri sndri x sihat, g bw keta ke workshop / service, jg ank sndri.. Dan byk lg ar.

Aku percaya, ape yg Allah telah berikan sedikit sebyk menguatkn lg semangat aku, mematangkan aku.. Yg plg penting, al-hmdllh menguatkn lg ikatan perkahwinan n family kami utk lebey slg menghargai di antara 1 sama lain.

Al-hamdulliah.. Syukur Ya Allah.
Aishah Musa
via BlackBerry® smartphone

1 comment:

Ibuani said...

Asssalamualaikum... Jgn risau. disebalik kesusahan, pasti ada kesenangan... Insyallah.... Harap bertambah tabah menghadapi segala ujian Allah swt.. moga balasan yg baik2 tuk mu Allah swt janjikan... Aminnn