Followers

Monday, September 26, 2011

Our House!!

Salam uols..

Tadaaaaa!! Ini adalah umah kami - 22 x 70. (Mr. & Mrs Rozalino). Masa beli harga dlm RM160+++ but now dah nek sb ade Jusco sedang dibina berdekatan dgn uma kami. Market price dlm RM250+++. Jual? X terpikir plak nk jual sb kami sayang uma kami. :D

Oh! Lupe plak nk ckp. Uma kami ini di Country Home, Rawang. Wat masa ni kami dok dgn family saya.. Ye ar.. xkn sy nk tggl berdua dgn Iman jek kt umah nih.. Hb saya kan di Penang. So, baru2 pegi utk tebas lalang, bersihkan kawasan sb x lme abg saya akn tggl di uma kami.. :(

Saya sbnrnya sayang sgt nk bg org dok.. tp, oleh kerana kami suami isteri ade planning lain.. terpaksa redha dgn ketentuan ini. Drpd uma tu terbiar baik kami suh abg ewah dok n jaga uma tuh kan? kan?

Td saya ade mention planning saya n hb kan? Nanti ye.. Sampai masa saya akn bgtahu nnt.. Tungguuuuuu..

Di bawah saya attached gambo uma ye.. Sharing is caring

Uma hadapan. If saya dok nnt saya nk anjak skit ke depan n wat owning..
"angan2 tu penting kan utk sesebuah impian" hehe

If saya dok nnt saya nk buang tgga depan nih. Sb tgga nih wat space jd limit.

Ops! Meja makn nih abg saya punye ye.. dia kan nk dok sini nnt..

Ha! Nmpk x lubang2 kt wall tuh. So, ble tgga depan td da dibuang, saya akn
wat tgga straight kt wall trs ke bwh x perlu melencong ke kanan kan like now..

Nih dapur.. Ye, mmg kecik.. tuh pon lemari abg ewah tuh

So, ble sy dok sy pon nk anjak ke blkg. ade 10 kaki. Supaya dapur saya besar n lg
rajin msk.. ye ke? kihkih

Ni bilik master bed ye.. Bathroom sblh kanan.. x sempat nk amik..
if saya dok nt sy nk tukar 2nd floor sume tiles.. xnk parkir nt reputsss

Nih pemandangan dr living hall ats. Bilik utk ank2 saya.. hehe

Living hall ats!! Besar kan?
If dok sini nnt akn saya jdkan tmpt berkumpul kami


p/s: kite ske berangan tau! so, ble berangan kite akn berusaha agr angan2 akn jd kenyataan disusuli dgn usaha... Insya Allah..

Take care uols.. Monday blues~

6 comments:

Riena said...

cantik rumah tu.senang ada rumah sendiri kan?ini rumah first kan? bukan rumah org dah duduk?

Mrs Rozalino said...

A'ah riena.. rumah 1st. tp, pasni abg sy akn dok situ.. hukhuk

Ibuani said...

cantiknya Cah... nampak luas je kan... dah ramai ke nebor duk area sana.... ok lah bg darah daging sendiri duk.. terjaga skit kan... jgn jual.. sayang... hartanah mahal woo sekarang... :)

Mrs Rozalino said...

a'ah.. luas. row uma aku ade 2bj uma jek kosong (including me). mmg xkn jual.. insya allah

ZaLina BLank said...

cantik rmh . lega bila dh ade rmh sndri . nnti dh tua xyah fikir nk sewa2 lgi kan . ada part gmbr tu nk mention sikit . anak2 ? semoga ramai ye . he3 .

Mrs Rozalino said...

hahahahaha.. inang, tq2. doa ye utk aku.. kuikui