Followers

Wednesday, April 29, 2009

Soalan??????????????

Straight to the point~

Masa berchenta, DORANG tanye:
- Bile nak bertunang?
- Bile nak berkahwin?

Bile dah tau nak berkahwin, DORANG tanye:
- Cane dgn persiapan perkahwinan?
- Dah bersedia nk kawin.. dari segi mental & fizikal?
- Hantaran bape?
- Nanti sanding pakai baju ape?

Bile dah selesai majlis persandingan, DORANG tanye:
- Lafaz bape kali?
- Honeymoon kat mne?

Bile dah selesai majlis persandingan, DORANG tanye:
- Seronok x honeymoon?
- Dah ada isi ke?

Selagi xde isi @ x gtau any gud news, selagi tuh DORANG tanye:
- Dah ada isi ke?
- Dah ada isi ke?
- Dah ada isi ke?
- Dah ada isi ke?
- Dah ada isi ke?

100000000000000000000000000x dowh...

Bile dah ada isi plak, DORANG tanye:
- Bile due date?

Bile perut dah pra-matang, DORANG tanye:
- Baby boy ke baby gurl?
- Dah beli barang persiapan utk baby?

Bile baby dah lahir, DORANG tanye:
- Apa nama baby?

Selang beberapa HARI, MINGGU, BULAN, TAHUN, ABAD, DORANG tanye:
- Bile nak tambah baby lagi satu?

Bile anak2 da besar, dah berjaya, DORANG tanye:
- Bile nak dapat menantu?

Adeh~ bisa2x. Setelah aku wat kajian, aku dapati masyarakat kite di Malaysia ini begitu prihatin sekali. Kalau langsung x bertanya nanti kita sangka DORANG sombong plak. @pon diri kita ini telah dipinggirkan kerana sombong. Selagi DORANG bertanya, selagi itu kite patut bersyukur kerana masih ada lagi orang yang mengambil berat tentang diri kita.
Dan secara kesimpulannya, kita layan jek pada mereka yang suka bertanya kerana mereka amik berat tentang kite. Tapi, bagi mereka yang suka bertanya itu pulak, BERTANYA UTK DIRI SENDIRI TIDAK MENGAPA TAPI KALAU BERTANYA UTK MENJATUHKAN SESEORANG ITU TIDAK BAGUS.. Bertanya utk MENYEBOK PON TIDAK BAGUS..

Bagi kawan2 yang slalu mengikuti perkembangan blog aku nih, jgn terasa ye. Ini hanya topic sampingan jek sbb aku dah lame x update blog. KALAU AKU ADE ISI NANTI AKU AKAN GTAU DLM BLOG. Aku sendiri akn kol & wat announcement by myself sebelum korang tanye pada aku. No wori. Itu berita gembira.. patut dikongsi dgn seluruh manusia di dunia ini. Aku berdoa utk kesejahteraan anda sume.. Anda doakan kebahagian aku.. Insya Allah.. Aminnn..

5 comments:

esca said...

ahahah... itu semestinya soalan yang ramai org akan tanyaa...ehhehehe
kang klu x jawab kata sombong plak kan?x pon boleh jawab.. no komen..

kang kata kurang ajar plak...kan?
ehehhe

Mrs Rozalino said...

wakakaka.. esca, saya penah gune gak jawapan NO KOMEN.. skali kene sound arr plak..
KO INGAT KO ARTIS KE NK JAWAB "NO KOMEN"... ekekeke..
ades~ susah tol arr..

Ibu Aqil-Aqilah said...

Ikhlas cakap lah aku mmg terasa.. if ko rasa aku ni menyibuk x apa.. aku minta maaf byk2.. aku pun malas nak amik tahu hal org .. tapi if ada org yg x nak tanya kat ko direct. tapi sibuk2 nak tanya kat aku nanti .. aku akan ask them to baca je ko punyer blog Ok..

Mrs Rozalino said...

ades~ nih yg leceh nih nk update blog.. x mention nama pong da ade org terasa. this is general ok.. sume org melalui benda nih termasuk diri hang kan? so.. pengalaman sume org. salah ke nk share? *RASA CAM NK BLOCK THIS BLOG JEK

hana robert said...

=) nih, soklan dr muka2 yg x makan saman : dah ada isi ke??? wakaka.. er, aku? ko tau laa jawapan aku, kan~~~* ^^ muahsss~~*

p/s : pedulik! ada anak esok, bukan org2 yg bertanya tu yg nak bagi makan dowh.. kiteeee jugak. =p kan? kan?